ceturtdiena, 2015. gada 2. aprīlis

Pavasaris glāzē


       Nu jau kādu laiku mans lielais sapnis bija smūtiju brokastis un garšīgi veselīgi kokteiļi, bet dzīvoju bez blendera.



       Mana mīlīgā žēlošanās par šo lielo sirds sāpi tika saklausīta un vārda dienā man uzdāvināja blenderi.

Nu tik sākās!!!





       Mani atklājumi vieglai blederēšanas dzīvei, ar kuriem šoreiz arī gribu padalīties.



       1. Kā jau kārtīgs cilvēks, cītīgi saskatījos youtube video un tā ietekmē, biju pārliecināta, ka bledērēt vajag saldētas lietas, jo tad viss ir garšīgāks un "īstāks". Tā gluži nav. Gatavojot aukstos dzērienus, mazāk var sagaršot dārzeņa, vai augļa garšu, jo viss ir auksts.

      2. Tā pat youtube ietekmē domāju, ka obligāti vajag lietot pienu, jogurtu vai vēl ko tamlīdzīgu. Sākumā visu blenderēju saldētu un ar paniņām. Nav slikti, bet izrādās var arī savādāk.

      3. Blenderēt var arī cietus dārzeņus, piem., burkānus, ķirbi u.c. Viss samaļas labi un arī garšo labi.

      4. Mana vecmāmiņa katram kokteilim pievieno banānus, lai tāds maigāks pēc konsistences - to var arī nedarīt, jo konsistence tā pat ir laba, bez visādiem "maigonīšiem".

     5. Ja patīk pa lēto sapirkties daudz visādu labumu, bet iztērēt nevar tik ātri - jāsaldē. Man tāda maza cepamā pana, uz tās uzlieku cepamparīru, uz tā salieku sagrieztus auļus, kad panna pilna, lieku papīru un turpinu likt visu ko saldēšu. Tā esmu sasaldējusi pat trīs kārtās. Kad viss sasalis var salikt pa šķirnēm. Tādā veidā nekas nesalīp vienā lielā klucī, kā būtu noticis, ja visu samestu maisiņā un iebāztu saldētavā.

     6. Saldēt var ne tikai augļus, bet arī dārzeņus, piem., seleriju kātus, ķirbi, burkānus, papriku u.c.

     7. Lai no rīta man būtu "ne - auksts"  kokteilis visus sev vēlamos gardumus salieku blenderī jau iepriekšējā vakarā. Līdz ar to viss sasalušais atsalst un ir istabas temperatūrā.

     8. Lai kokteilis no rīta būtu bagātāks pievienoju linsēklas, kijas, rozīnes, sēklas - saulespuķu, ķirbju, diedzētās graudus, auzas u.c. Labai vielmaiņai pievienoju 1tējk. pulveri 1:1:1 čilli, ingvers, kanēlis.

     9. Saldumam var pievienot rozīnes, medu, vai ievārījumu.

     10. Tā kā visi augļi un dārzeņi ir diezgan šķiedraini, ūdens klāt jālej obligāti. Lai būtu veselīgāk un organismā veidotu sārmainu vidi, katru reizi leju klāt citronūdeni, kas man vienmēr stāv stikla traukā, no kura ikdiena dzeru.



Kombinācijas:



Pamelo, ābols, selerija(kāti), apelsīns, rozīnes

Pamelo , bumbieris, burkāns, selerija

Banāns, apelsīs, dzērvenes, burkāns

Salātlapas, redīsi, burkāns, paprika, gurķis, rozīnes

Apelsīns, ābols, gurķis, dzērvenes, selerija

Greipfrūts, bumbieris, banāns, salātlapas

Mango, banāns

Ābols, apelsīns, bumbieris, gurķis

Ķirbis, ābols, burkāns, dzērvenes

U.T.T. Kas garšo un ir mājās

Ļoti ceru, ka manas atklāsmes kādam noderēs un, ka būšu kaut neliels iedvesms procentiņš, lai vēl kāds sāktu savus rītus ar veselīgajiem kokteiļiem - īpaši to atiecinu uz tiem, kuriem blenderis mājās stāv un apputekļojas :)
Lai veicas!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru