pirmdiena, 2013. gada 9. decembris

Saldējuma Mašīna

Mana mašīniņa
         

  Viss sākās ar nespēju izlemt un diviem degu…nē,laikam gan mazliet agrāk, nu labi, vairāk kā mazliet agrāk - pāris gadu atpakaļ, kad nez no kurienes man radās šis sapnis.. SALDĒJUMA MAŠINA.





Vainīgais saldējums - smilšērkšķu

       Laikam pie vainas tas, ka neesot bijusi ārzemēs biju saklausījusies cik tur jauki u.t.t. un galvenais, ka Itālijā ir Tik garšīgs saldējums, ka mūsu vietējais blakus nestāv un, tad vēl uz Liepāju aizbraucot, un nobaudot „Kupejā” brīnišķīgo smilšērkšķu saldējumu - oriģināla itāļu recepte, pagatavots uz vietas, mana vēlme iegūt saldējuma mašīnu kļuva ne tikai par sīku ikdienišķu kaprīzi, bet par Sapni.



           Un te nu mēs nonākam līdz neizlēmībai un degu. Tiem, kas nezin, degu nav saldējuma šķirne, bet gan mazs žurkveidīgs radījums ar noslieci uz cukura diabētu, ļoti cimperlīgu asti, kuras galā ir pušķītis un dzelteniem zobiem:)



        Tā, vienu, kārtējo vakaru, sēžot viesistabā un rokoties interneta plašumos pamanu, ka cocos kolektīvās iepirkšanās saitā ir iespēja iegādāties manu sapni, bet ka jau parasti, šādos svarīgos  brīžos laiks ir palicis maz un piezogas labākais palīgs – neizlēmība. Viens no maniem iecienītākajiem veidiem, kā ātri atrisināt dilemmas kādos dzīvībai nesvarīgos jautājumos ir palūgt blakus esošai personai vienā rokā iedomāties „Jā” un otrā „Nē”. Ticiet man, tas darbojas, bet līdz kādam konkrētam brīdim. 
     Un nu šis brīdis bija pienācis, kad palūdzu izvēlēties rokas, bet galva tik skaidri noklanījās, ka atbilde bija skaidra – protams, ka pirmais ir „Jā” un tad, ja galva noklanās vispirms uz labo, tad uz kreiso pusi viss ir sabojāts. Un, jo biežāk izmanto šo metodi kopā ar pazīstamiem cilvēkiem, jo mazākefektīga tā kļūst. Esmu pat domājusi, žēl, ka vairāk roku nav… Bet  šajā gadījumā, kad laiks spiežu un domas maisās pa galvu: „Varu taču iztikt”, „Bet kā lai piepilda sapņus, ja neko nedara lietas labā?” un tamlīdzīgi lūdzu, lai rokas nomaina degu. Tā kā tā ir pirmā reize protams, ka man nav ne jausmas kura no abām degumeitenēm pārstāv „Jā” un, kura pārstāv „Nē”, bet prātā jau zinu, ka izvēlēšos Resnīti. Mums ir divas degu un tā kā uz vārdu viņas neatsaucas, bet dresēt redz var, un mēs nespējām vienoties kā viņas sauksim, vārds ir tikai vienai – Resnīte, tas visu izsaka. Visbiežāk viņas ir princesītes un skuķenītes, citreiz meitenes. Manējie jau smejas: „Viena Princesīte, otra Resne!” Nu tā, jau noklīdu no domas…. Tātad izvēlējos Resnīti un tas nozīmē „Jā”. Man paskaidroja :”Nu kā, ja ēd saldējumu kļūst resns!” Jauki… Bet tas mani neatturēja no pirkuma veikšanas un tā 5min pirms akcijas beigām biju pietuvojusies sapnim vienu milzīgu soli tuvāk…


Turpinājums sekos…..



Foto no interneta resursiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru