piektdiena, 2013. gada 1. marts

Poooopkorrrnsss

   Bieži vien cilvēki jautā "Kuram gan tas negaršo?"
   Domāju, ka šo jautājumu neuzdošu, jo noteikti ir kāds, kam negaršo Popkorns.
   

   Bet rakstu tiem, kam popkorns garšo, tiem, kuri to gatavo paši :)

 

   Sāļš, salds - katram sava gaume. Sāļu popkornu uztaisīt nav nekāda māksla, uzber sāli, samaisa un gatavs, bet ar saldo mājas apstākļos jau ir sarežģītāk.
   


   Esmu saldā popkorna cienitāja un pēc katras reizes, kad esmu mēģinājusi sasaldināt popkornu ar cukuru beidzot atradu veidu kā to uztaisīt patiesi gardu.


   Kad biju maza, mums mājās bija elekriskās kafijas dzirnaviņas. Katru reizi, kad bija nepieciešams pūdercukurs 30sek. laikā tas bija gatavs. Diemžēl pirms pāris gadiem šīs jaukā mašīnas darba laiks beidzās. Mājās pūdercukuru neturu, jo nav ikdienā. Ne jau katu dienu popkornu gatavoju. Tad nu, kad pāris dienas atpakaļ nolēmu pagatavot šo gardumu nevarēju atrast mājās pūdercukuru un tādēļ izmantoju parasto. Diemžēl cukurs neturas pie popkorna tik labi, kā sāls. Cerēju, ka uz karsta, tikko cepta popkorna pielips cukura graudiņi, bet nekā. Ber cik gribi, cukurs tikai nobirst bļodas apakšā un saldumu nedod.

Izskatās pēc medus, bet nav medus:)
   Par laimi man ienāca prātā cukurgailīši. 
   Metāla bļodiņā izkausēju 2tējk. cukura un kausējot pielej tik pat daudz ūdeni,veidojas cukura sīrups. (Kausējot jābūt ļoooti uzmanīgam, jo ja sīrups nonāks uz ādas, apdegums būs briesmīgs, var palikt rētas.) Ja lēnām iemaisa cukuru popkornā, sanāk gandrīz kā kino teātra saldais popkors. Ja kausējot cukuru pielej par daudz ūdeni, tad popkors ir salds, bet vairs nav kraukšķīgs,drīzāk mitrs. Jābūt ļoti precīzam.
   Nākamreiz, kad gatavoju popkornu man ienaca prātā, ka varēt kausēt ledenes, bet izvēlējos nepareizās - bārbeles. Kad tās izkausē un iejauc popkornā, garša ir skāba, nevis salda. Par to iepriekš neaizdomājos - vajag saldas ledenes, bez skābuma piegaršas, savādāk skabums uzvar ;D
   Varētu izmēģināt cukurā iejaukt kanēli (Man ļoti garšo vis, kas ar kanēli), bet pēdējo reizi, kad ķēros klāt kanēlim, piebēru par daudz un viss palika rūts. Ja saņemšos uz šo eksperimentu ziņošu par rezultātu.

    Tas šoreiz arī viss.


 P.S. Pēc šādi saldināta popkorns (īpaši, ja cukuram kūstot ļauj palikt arī mazliet brūnam) mikroviļņu krāsns popkors, kas skaitās saldasi, nekādā gadījumā nav saldais.


Bildes no interneta resursiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru