Bieži vien cilvēki jautā "Kuram gan tas negaršo?"
Domāju, ka šo jautājumu neuzdošu, jo noteikti ir kāds, kam negaršo Popkorns.
Bet rakstu tiem, kam popkorns garšo, tiem, kuri to gatavo paši :)
Sāļš, salds - katram sava gaume. Sāļu popkornu uztaisīt nav nekāda māksla, uzber sāli, samaisa un gatavs, bet ar saldo mājas apstākļos jau ir sarežģītāk.


Metāla bļodiņā izkausēju 2tējk. cukura un kausējot pielej tik pat daudz ūdeni,veidojas cukura sīrups. (Kausējot jābūt ļoooti uzmanīgam, jo ja sīrups nonāks uz ādas, apdegums būs briesmīgs, var palikt rētas.) Ja lēnām iemaisa cukuru popkornā, sanāk gandrīz kā kino teātra saldais popkors. Ja kausējot cukuru pielej par daudz ūdeni, tad popkors ir salds, bet vairs nav kraukšķīgs,drīzāk mitrs. Jābūt ļoti precīzam.
Nākamreiz, kad gatavoju popkornu man ienaca prātā, ka varēt kausēt ledenes, bet izvēlējos nepareizās - bārbeles. Kad tās izkausē un iejauc popkornā, garša ir skāba, nevis salda. Par to iepriekš neaizdomājos - vajag saldas ledenes, bez skābuma piegaršas, savādāk skabums uzvar ;D
Varētu izmēģināt cukurā iejaukt kanēli (Man ļoti garšo vis, kas ar kanēli), bet pēdējo reizi, kad ķēros klāt kanēlim, piebēru par daudz un viss palika rūts. Ja saņemšos uz šo eksperimentu ziņošu par rezultātu.
Tas šoreiz arī viss.
Bildes no interneta resursiem
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru