pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Kokosiņi...ņamma

Ko darīt, kad nav ko darīt?!


  Katram ir bijis tāds brīdis dzīvē, kad mēssēžam un domājam ko varētu padarīt.
  Tāda diena pienāca arī man - šodien.
  Centos lasīt grāmatu, bet šodien nelasās. Lai gan gramata ir ļoti laba, gribēju to jau sen. Beidzot man tā ir, bet ir tāda cauri lauzšanās sajūta.
  Vakar virtuves skapītī atradu kokosa skaidiņas un man ienāca prātā doma par kokosa cepumiem. Jau kādu laiku atpakaļ, kad meklēju cepumu recepti, neko sev derīgu neatradu.
  Atcerējos par garšīgajiem sezama kazenakiem, kurus gatavoju, pēc tās pašas receptes gatavoju kokosa kazenakus, bet tie kopā neturas, veidojas kokosa drumslas. Tad nu šoreiz nolēmu taisīt to pašu tikai vēl miltus pielikt klat.

 
P.S. Kazenaku recepte:
50g sviests
50g cukurs
1ēd.k. piens
200g sezams

 Sviestu ar pienu un cukuru izkausē uz mazas uguntiņas, iemaisa sezamu. Uz plāts uzliek cepampapīru un izklāj masu plānā, plānā kārtiņā. Cep 180°C kamēr paliek gaiši brūns. Pārāk ilgi necept, jo sezams paliks rūgts. Izņem no plīts un ļauj atdzist. Salauž gabaliņos un ēd nost.
 Esmu cepusi arī bez piena - atšķirība nav pārāk jūtama. Ja prasīs kāda, tad patiesībā esmu aizmirsusi.

 Tad nu atgriežamies pie kokosa.
Tā pat izkausēju sviestu, cukuru un iemaisīju kokosu, tikai šoreiz vēl pievienoju miltus. Mīkla sanāca gandrīz kā smilšu, tikai mazliet treknāka, jo baidījos par daudz miltus pielikt, lai nesadrūp. Kokosa skaidiņas mīlu padara drupenu.

Sastavs:(proporcijas apmēram tāds)
200g sviest
10tējk. cukurs
200g kokosa skaidiņas
milti  uz  aci

 Miltus iemaisījupēc tam kad kokos sajaukts ar cukuru un sviestu. Bēru tik ilgi līdz mīkla it kā drupena, bet ja plaukstā saspiež, tad turās kopā.

Cep 200°C līdz smuki brūni. 
Atdzesē un gatavs:)





Sanāca tiešām garšīgi! :)

P.S. Noteikti kaut kur interneta plašumos šo recepti var atrast un tas nav jaunizgudrojums, bet ne priekš manis.



 Bildes no interneta resursiem un personīgā albuma

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru