Iespējams kaut kad esmu skatījusies kāda pesto receptes, bet
tā kā sastāvdaļas ir nojaušamas, nolēmu pagatavot šo ņammu pati.
Atliek tikai
kārtīgi izlasīt sastāvu un aiziet…
Mana versija:
- 6 šķēles saulē kaltētu tomātu
- 2 ķiploka daiviņas
- Sviests
- Extra virgine olīveļļa
- 2 ēd. karotes parmezāns (vienreiz lieku, citreiz nē, oriģinālā receptē, tas ir , uz burciņas ir minēts kā sastāvdaļa.)
- Baziliks (vislabāk jau svaigs, bet der arī kaltēts)
Tomātus sagriezu mazos gabaliņos, jo savādāk mana elektriskā
kafijas dzirnaviņas neņem pretī un neko nemaļ. Iespējams, ja mājās ir kārtīgs
blenderis, tad ir iespējams tomātus samalt smalki, jo smalki, tādā kā pastā,
bet man sanāk mazos gabaliņos. Varētu domāt, ka tomātos jau tā daudz eļļas un
neko daudz klāt vairs nevajag, bet tā nav. Kad tomāti samalti, tie ir pasausi un
uzsmērēt uz maizītes neizdosies. Tādēļ pievienoju olīveļļu. Otro reizi kad
gatavoju, pievienoju arī sviestu, jo tad vieglāk smērējama masa. Zinu, ka
galvenokārt pesto lieto pie makaroniem, bet manā mājā tas ir iecienīts ar cepeškrāsnī,
vai tosterī grauzdētu maizīti. Konkrētu daudzumu elļai un sviestam
nosaukt
nevaru, jo vados pēc tā cik masa paliek vijīga. Galvenais, lai netek un, ir
kāds mitrumiņš, lai maize kaklā nesprūst.
Noteikti jāpieliek ķiploks. Tas dod īpašu smaržu. Pēdējo
reizi gatavojot aizmirsu par baziliku un atcerējos tikai rakstot šo garadarbu.
Secinājums, garša nav sliktāka ari bez bazilika, jo tomātiem tas jau
pievienots. Ja ir vēlme var pievienot sarkano papriku asumam (pulverī), vai
cukuru, ja tomāti ir par skābu.
Nu tāda lūk maza receptīte šajā ziemas vakarā.
Domāju, ja ieliek mazā, skaistā burciņā un apsien ar lentīti,
sanāk brīnišķīga dāvana kādam, kuram tu noteikti zini, garšo pesto.
Foto no interneta resursiem
Foto no interneta resursiem
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru