sestdiena, 2016. gada 9. jūlijs

Čebureki


   Nezinu kurā brīdī, bet zinu, ka vakar, ienāca man prātā Čebureki.    
   Šodien klīstot interneta plašumos, pēkšņi, man nāca iedvesma - gatavošu šodien.
   Aši izpētu receptes, pēc sava paraduma, vismaz 3-4gab. un tad, apvienoju to visu tā kā man tīk :)
   Velosipēda mugurā uz tirgu un nu esmu gatava ķerties klāt...


Nu tad sākam!
250g milti
100ml silts ūdens
40ml eļļa + eļļa vārīšanai
1olas dzeltenums

300g netrekna gaļa + apm.50ml ūdens
1sīpols
Loki
Sāls, pipari pēc garšas ( domāju nākamreiz pievienot sojas mērci sals vietā)
  
 Pildījuma papildus varianti:
1.  Siers + zaļumi
2. 150g Brinza + zaļumi
3. 300g sēnes + 100g siers + loki

Gatavojam:
1. Bļodā iesijāju miltus.
2. Mazākā bļodiņā iesit olu dzeltenumu, pievieno elļu, ūdeni un sāli.Visu sakuļ viendabīgā masā.
3. Olas, ūdens maisījumu lēnām ielej miltos, iemaisa. Mīkla veidojas plēkšņaina. Samīcām bumbā. Ieliek maisiņā, noliek uz 20min atpūsties.


1. Gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, lokus, sāli, piparus. Pievieno ūdeni, izmīca. Ūdens gaļu padara elastīgāku, nebūs sausi čebureki. Ja pievieno sojas mērci, tad ūdens jālej mazāk, uz čuju :D


1. Mīkla pēc 20min ir elastīga, viegli rullējama. Miltus vēlams nepievienot, jo tad tā paliek cieta.
2. Izrullē plāni, plāni, un tad nu pēc iedvesmas izmanto šķīvi, vai katla vāku, vai uz aci, vai kā nu izdoma priekšā saka. 
3. Liek gaļu, aizspiež ar dakšiņu, es no abām pusēm, drošībiņai :)

1. Uzkarsē eļļu, liek iekšā. No katras puses gatavo apm.1,5min. Siera čebureki gatavojas daudz ātrāk, jo gatavojam tikai mīklu.


Gatavs!
    No šī daudzuma man iznāca 10mazi (sprīža garuma) čebureciņi. Tā kā tik daudz apēst nevaru, uzaicināju ciemiņus un daļu vēl sasaldēju citai kārumdienai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru