Kūķītis:)
No reizes, kad ziņoju par saviem brīnišķīgajiem
piedzīvojumiem apgūstot saldējuma mašīnas izmantošanas iespējas ir pagājis
diezgan liels laika posmus, ne laika, bet notikumu ziņā.
Ziemassvētki aizvadīti, jaunais gads ar eiro ieviešanu
sagaidīts. Savā ziņā tas ir aizraujošs un tai pat laikā skumjš laiks, kad nevar
zināt ko domāt, jo vienkārši jādzīvo un jādzīvo.
Beidzot arī pirmā šī gada sesija izdzīvota un var sākt
pievērsties ne tikai zinību, bet arī prieka lietām:)
Bet, vēl aizvien domās kavējoties par brīvdienu priekiem,
gribu padalīties ar kūku, vai vismaz kaut ko no tās:)

Kā jau bieži vien gadās, tā arī šoreiz, domājām vienu, bet
rezultāts cits.
Sākumā bija paredzēta viltotā tiramisu kūka, kurai nomainīti
cepumi „pirkstiņi” uz selgu un krēmu gribējām pagatavot no saldā krējuma jogurta
ar kafijas garšu. Tā kā laicīgi neiegādājāmies cepumus, nomainījām tos pret
biskvītu (pašgatavotu), azarts sakult olu baltumu tā, lai apgriežot bļodu, tas
nekristu āra – izdevās:)

Un tad jau jautrākā daļa klāt – smērēšana. Samitrinājām biskvītu
ar stipru kafiju (nākamreiz gan liksim ne tik daudz, jo biskvīts labi iesūc un
tad iztek cauri, ļoti slapjš) un krēmu pa virsu, otra kārta biskvīts, krēms un
rotāšana (mūsu ģimenē tas nav pieņemts, bet šoreiz gribējām, lai Dāvids sajūtas
īpaši).
Kā man vienmēr veicās, tas, ko saku, ka nedarīšu, beigās tik
un tā man jādara un šoreiz, tas bija, Dāvida vārda rakstīšanas procesa vadīšana
un nobeigšana. Mammai nekas labs tur nesanāca un mani nervi par īsu, lai uz to skatītos.

Ja kādam interesē pilnais izmantoto produktu uzskaitījums:
Biskvītam:
6 olas
6 ēd.k. milti
6 ēd.k. cukurs
Vaniļas cukurs
Krēmam:
1kg saldkrējuma jogurts ar kafijas garšu
3 olu dzeltenumi
6 tējk. cukurs
5-10 ēd.k. stipra kafija
Rotājumi:
M&M riekstiņkončas
Šokolādes skaidiņas


Ja interesē google.lv var atrast daudz un dažādas biskvītu
receptes un ar krēmu var variēt.
Nu tas šodien laikam arī viss! :)
Foto no personīgā albuma
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru