sestdiena, 2014. gada 11. janvāris

Tiramisu....Gandrīz....


 Kūķītis:)


No reizes, kad ziņoju par saviem brīnišķīgajiem piedzīvojumiem apgūstot saldējuma mašīnas izmantošanas iespējas ir pagājis diezgan liels laika posmus, ne laika, bet notikumu ziņā.


 

Ziemassvētki aizvadīti, jaunais gads ar eiro ieviešanu sagaidīts. Savā ziņā tas ir aizraujošs un tai pat laikā skumjš laiks, kad nevar zināt ko domāt, jo vienkārši jādzīvo un jādzīvo.



Beidzot arī pirmā šī gada sesija izdzīvota un var sākt pievērsties ne tikai zinību, bet arī prieka lietām:)

Bet, vēl aizvien domās kavējoties par brīvdienu priekiem, gribu padalīties ar kūku, vai vismaz kaut ko no tās:)

Tā kā brālim vienu dienu pirms jaunā gada pienākšanas ir vārda diena, šī diena parasti paiet tā nemanāmi, bet šogad nolēmām, ka tā viss nebūs un pagatavojām īpašo kūku tieši viņam.

Kā jau bieži vien gadās, tā arī šoreiz, domājām vienu, bet rezultāts cits.

Sākumā bija paredzēta viltotā tiramisu kūka, kurai nomainīti cepumi „pirkstiņi” uz selgu un krēmu gribējām pagatavot no saldā krējuma jogurta ar kafijas garšu. Tā kā laicīgi neiegādājāmies cepumus, nomainījām tos pret biskvītu (pašgatavotu), azarts sakult olu baltumu tā, lai apgriežot bļodu, tas nekristu āra – izdevās:)

Biskvītu izcepām, jāķeras pie krēma – domājām likt tikai jogurtu, tā pat garšīgs, beigās tomēr pievienojām 3 olu dzeltenumus sakultus ar cukuru (gogel mogel), jo saldums trūka.

Un tad jau jautrākā daļa klāt – smērēšana. Samitrinājām biskvītu ar stipru kafiju (nākamreiz gan liksim ne tik daudz, jo biskvīts labi iesūc un tad iztek cauri, ļoti slapjš) un krēmu pa virsu, otra kārta biskvīts, krēms un rotāšana (mūsu ģimenē tas nav pieņemts, bet šoreiz gribējām, lai Dāvids sajūtas īpaši).

Kā man vienmēr veicās, tas, ko saku, ka nedarīšu, beigās tik un tā man jādara un šoreiz, tas bija, Dāvida vārda rakstīšanas procesa vadīšana un nobeigšana. Mammai nekas labs tur nesanāca un mani nervi par īsu, lai uz to skatītos.

Tomēr rezultāts tīri jauks – mazliet atgādina amerikāņu filmu variantu, lai gan to par lielu plusu neuzskatu (bez apvainojumiem).


Ja kādam interesē pilnais izmantoto produktu uzskaitījums:

Biskvītam:

6 olas

6 ēd.k. milti

6 ēd.k. cukurs

Vaniļas cukurs


Krēmam:
1kg saldkrējuma jogurts ar kafijas garšu

3 olu dzeltenumi

6 tējk. cukurs

5-10 ēd.k. stipra kafija

Rotājumi:

M&M riekstiņkončas

Šokolādes skaidiņas






Ja interesē google.lv var atrast daudz un dažādas biskvītu receptes un ar krēmu var variēt.



Nu tas šodien laikam arī viss! :) 

Foto no personīgā albuma

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru