trešdiena, 2014. gada 30. jūlijs

DIY Phone case, jeb Dari To Pats - telefonā vāciņš

Dažkārt man pienāk tādas dienas, kad gribas izdarīt kaut ko interesantu un radošu. Šādos gadījumos man ir divi rīcību plāni: 
1. apmeklēju mājaslapu youtube.com - DIY, 
2. kaut ko daru.
Lielākoties aprobežojos ar pirmo variantu. Noskatos daudz, dažādu, interesantu video un man ar to pietiek, bet vakar pienāca tā diena, kad noskatoties video man ar to nepietika, tādēļ ķēros klāt.

Jau diezgan sen vēlējos kaut ko interesantu uztaisīt savam telefonam. Ļoti iepatikās ideja kuru nejausi uzgāju internetā meklējot vāciņu pasūtīšanai. Pūkains, mīlīgs - īsts meiteņu vāciņš. Bet, lai pats uztaisītu tādu, vajag kaut ko, kas neļaus pūkai līst priekšā kamerai. Tā kā uz doto brīdi nekā tāda mājās neatradu, nolēmu izmantot to, kas ir.



Internetā pirms kāda gada pasūtīju divus vāciņus telefonam. vienu ar šo te gramofonu, bet diemžēl viņš nav tik jauks ka bildē, tādēļ, man nav žēl to kārtīgi apstrādāt!




 Ķeramies klāt!




1. Krāsojam!

Kā jau kārtīgs cilvēks, pirms krāsošanas mazliet noslīpēju ar smilšpapīru. Pēc tam nolemju krāsot ar akrila krāsu - tā vismaz lielākā daļa youtube dara.
Pēc kāda laika saprotu, ka nekas labs nebūs. Slikti žūst, lai gan akrils ir ātri žūstoša krāsa. Un tad, netīšām iebraucu ar roku un saprotu, ka viņš pat klāt neķeras. Tā nu eju visu mazgāt nost un ķeros pie plāna "B".
Nagu laka! Iztērēju daudz. Ar mazo otiņu var nobeigties, kamēr pabeidz lakot, tādēļ ņemu parasto gleznošanas otru un leju laku virsū. Divas kārtas viena krāsa, lai noklātu zīmējumu, kurš ne pārāk grib būt neredzams. Pēc tam ņemu švammīti un tumšāku krāsu. Pašā nobeigumā lieku laku ar gliteriem, neredz kļūdiņas:) 
P.S. Otu pēc krasošanas darbiem var izmazgāt TIKAI ar nagu lakas noņēmēju. Ja mēģināsiet to darīt ar ūdeni, visas rokas, izlietne u.t.t. būs lakā.



2. Sagatavojam līmējamo materiālu!


Kamēr vāciņš žūst ķeros klāt pogu apstrādei. Šoreiz esmu nolēmusi

vāciņa dekorēšanai izmantot dažādas metāla pogas. Tā kā vairākām ir kājiņas, nokniebju tās nost. Lielākai daļai tas ir viegli izdarāms. Bija tikai viens pogu veids, kurai man neizdevās kājiņu nokniebt - ļoti labs metāls :) Pēc tam, ja ir kādi asumi, vai nelīdzenumi piespiežu tos klāt. Mājās meklēju āmuru, bet nevarēju atrast, toties atradu metāla stieni ar aizvērtu galu(bez cauruma pa vidu), ļoti labi noderēja.

 


 3. Līmējam!


Uz galda izkārtoju pogas apmēram tā, kā varētu likt uz vāciņa. Uzkarsēju līmes pistoli un, kad tā ir karsta, ķeros klāt. Līmēšanas procesā pogas mainīja savu vietu, jo uz galda likt ir nedaudz savādāk nekā uz vāciņa. Beigās dažas no iecerētajām pogām palika pāri, dažas vajadzēja piemeklēt klāt, izmēri nesakrita.


                               Un lūk rezultāts!


Lai veicas!

Foto no personīgā albuma un un interneta resursiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru