svētdiena, 2019. gada 22. septembris

Mazgājamie autiņi, jeb cloth diapers


 


Ideja par šo rakstu man radās jau pirms vairāk kā gada, kad sāku interesēties par visādām bēbju lietām, tai skaitā par mazgājamiem  autiņiem, bet saņemties un uzrakstīt mani iedvesmoja kāds māmiņas jautājums facebook māmiņu lapā.





Kāda mana radiniece, 3 puišu mamma, tā starp citu, ieminējās par to, ka viņai  pašai ir 3gab šo  autiņu un  būtu  bijis labāk, ja  būtu  vairāk. Jau pirms šīs  sarunas  biju  meklējusi informāciju un citu mammu pieredzi un tagad nolēmu pavisam, ka jāpasūta un jānoskaidro pašai, kā tad īsti ir lietot mazgājamos autiņus.

Te gribu piebilst, ka uz šo soli mani nepavedināja zaļā dzīvesveida piekopšanas alkas, noteikti godīgāk būtu sevi vairāk raksturot kā komforta cilvēku ikdienas klapatu jautājumos. Bet, ja kādreiz esat apskatījuši šo autiņu piedāvājumā klāstu tad sapratīsiet, ka katrs estēts gan sev atrastu ko acij tīkamu, jo nevar nepiekrist,  ka no mazas jaunkundzes kleitiņas apakšas vasarā ir daudz glītāk redzēt pampīti ar putniņiem, nevis ārā metamo, noslīdējušā  ar zilgandzeltenu līmeņrāža līniju.

Noskatoties kaudzēm YouTube video par šo tēmu nonācu pie secinājuma, ka kā jau visās modes lietās, var būt brendu un ķīniešu firmu piekritējs.  Cenas tiešām pamatīgi atšķiras un, ja brendu ļaudis minēja, ka ir ieguldījuši šajā pasākumā ap 1000$, tad apmēram tādos pašos apmēros pie ķīniešiem visu ko var iegādāties 100 -150€ vērtībā, atkarībā no tā cik ļoti gribas šikot un to, cik liela lielummānija  katram piemīt. Pie mums gan ar to brendu iegūšanu tāda lielākā ņemšanās,  jo tirgus nav attīstījies, jāpasūta caur internetu no Amerikas un tas jau uzreiz paceļ cenu vēl augstāku. Es gan te pat andele mandeles redzēju, ka tiek tirgots komplektiņš par 300€ un, ja ir vēlme var arī pie mums ko atrast. Noteikti nesmādējiet arī lietotus autiņus, jo tos īsti nolietoto nevar, ja nu kaut kas atirts, vai kāda spiedpoga iznāk, bet pēc gada intensīvas lietošanas  nekas tāds vēl nav noticis un autiņi izskatās daudz labāk kā gadu lietots frotē dvielis. 

Šodien parēķinot savus izdevumus kā iesācēja, nezinātāja esmu iztērējusi ap 100€, bet tas ko tiešām nu jau gadu lietoju ikdienā maksā 62€

Tātad, ja esmu ieinteresējusi ar savu "nelielo" ievadu, tad varam ķerties klāt praktiskais pusei. 


Kas tiešām vajadzīgs un ar ko sākt, lai nav lieku krāmu mājās ko galā neizmantojam.

Kā jau minēju,  internets ir pilns ar padomiem, bet mana pieredze rāda, ka lielu daļu no tā ko saka ka vajag, īsti nemaz nevajag.

Piemēram:
Pirmais, sākumā komplektam jāsastāv no 24 autiņiem. Šobrīd  man ir 15 ikdienā aktīvi izmantojami autiņi, vēl pirms 6mēnešiem tie bija tikai 10 un mums pietika. Esam 3 cilvēki ģimenēm bet ar mazuli tā pat veļu sanāk mazgāt ik pa 2, 3 dienām, ar 15gab vēl nav bijusi diena, kad man nav ko mazulim uzlikt. Tas gan ir pie nosacījuma, ka naktīs tomēr lietojam ārā metamos pamīšus, lai nav lieka sevis un mazuļa modināšana,  lai pārģērbtos. Godīgi sakot 24 ne pārāk smaržīgu autiņu manā vannas istabā  nav mans lielākais sapnis.

Ūdens necaurlaidīgie maisi
Otrs, obligāti  vajag iegādāties  ūdensnecaurlaidīgos maisus, lai ārpus mājas būtu kur šos pampīšus salikt. Te nu nav vienas atbildes. Es iegādājos  divus neliela izmēra  maisus, bet tā kā ārpus  mājas lietojam ārā metamos autiņus, tā arī paredzētam mērķim šie maisi netika lietoti. Bet te gribu padalīties ar citu labu pielietojumu.  Jau no 3 mēnešiem mums bija tā iespēja doties uz peldēšanas nodarbībām un šie maisi ir superlabi slapjo dvieļu un peldkostīmu iepakošanai. Ja gluži spaini ūdens maisā nelegāli,  tad tas ļoti labi neļauj mitrumam ārā tikt. Tā pat izmantojām  šos maisus, kad braucām uz visu dienu prom, bet mums vēl meitai bija piena atgūšana,  tā nu bija kur visas slapjās drēbītes salikt un nekādas ķērās.  Droši visu pēc tam veļas mašīnā un tīrība garantēta. Šobrīd  apsveru domu par lielā maisa iegādi, jo kad pampīši sāk krāties netīrās veļas grozā, tad 3 dienu laikā deguns jūt un gribas no tā izvairīties.
P.S. Parunājot ar vīru par šo jautājumu nolēmām, ka varam izmēģināt jau mājā esošo ūdens necaurlaidīgo maisu, kurš paredzēts laivu braucieniem. Šajā vasarā tādu iegādājāmies maxima veikalā par kādiem 10€.

Trešais. Kaudzēm padomu par to kādus ieliktņus iegādāties. Es jau paspēju apjukt, pasūtīt  derīgus un nederīgus un vēl nepasūtīt visus, kurus iesaka. Man nekādas vēlmes nebija un arī tagad nav, ņemties ar marlveidīgiem, lokāmiem autiņiem, kas prasa daudz laika un vietas mājā. 

Iespējams  ir vēl kādas lietas ko jums cītīgi ieteiks iegādāties, bet šobrīd  neko spilgtu neatceros un tas nozīmē, ka visdrīzāk bez tā arī var iztikt.


Nu tad tā. Ja vēl aizvien  vēlamies  izmēģināt  autiņus tad, manuprāt,  vislabāk ir sākt ar 5gab.

"Simfamily" un "Mumsbest"
Kāpēc?  Aliexpress.com  var iegādāties akciju komplektus 4gab pampīšus un vēl vienu piepirkt klāt. Vidējā cena komplektā 2.50€ par 1gab. Ja pameklē dažkārt arī atsevišķi var dabūt sev tīkamāko dizainus par tādām pašām cenām, vien jārēķinās,  ka pat tad, ja pasūtīsiet no viena pārdevēja, katra paciņa nāks atsevišķi. Bet galvenokārt 5gab, jo tādos komplektus pārdod bambusa  autiņu ieliktņus. Pēc manas pieredzes  bambusa un mikro šķiedras ieliktnīši ir labi un uzsūkt spējīgi.  Kokvilnas ieliktņi, pat  tie, kuri ir ar vairākām kārtām nespēj uzsūkt tik labi, ļoti  ātri paliek slapji kā jau audums.

Protams ir pārdevēji, kuri piedāvā iegādāties autiņu un ielikti reizē, bet tā sanāk dārgāk un vienā tādā reizē ieliktnis, kas man atnāca nemaz nebija labs.

Kādēļ vēl 5gab. Tas ir pietiekams daudzums, lai nodzīvotu vienu pilnu dienu un apmēram apjaustu kā ir lietot šos autiņus ikdienā. Un, ja nu tomēr saprot, ka nav vēlmes ņemties, tad šajā pasākumā nav ieguldīti pārāk lieli līdzekļi un brīdī, kad atklājās,  ka mājās viens pampīti vienu palicis, bet iespēja aizskriet uz veikalu  šobrīd nav, šis komplektiņš jums var labi noderēt.


Sākotnēji pasūtīju dažādu brendu un izmēra autiņus, jo īsti nebija skaidrs vai tiem ir kāda atšķirība un tas, kuri tad būs labākie.

Tajā laikā par to, ka sākt ar 5gab būtu  gana labi nezināju un tā tiku pie 3 firmu jaundzimušo autiņiem, un vēl 5 dažādu firmu standarta izmēra autiņiem.
Standarta izmēra autiņi "Mumsbest", "OhBabKa", "AnAnBaby" un "Simfamily" kvalitāte visiem ir vienlīdz laba. Vienīgi pirmie 3 brendi ir mazliet  mazāki kā pēdējais. Ar aci to noteikt nevar un tas arī neietekmē, ka mazākam mazulim tos būtu  vieglāk uzlikt, bet jūtu atšķirību šobrīd, kad lieku tos savai 1,3g jaunajai meitai. 

"LECY ECO LIFE"
Vēl viena firma "LECY ECO LIFE", kuram ieliktnīti var ielikt gan no augšas gan no apakšas, šis gan ir daudz lielāks kā visi iepriekš  minētie un man tā īsti nepatīk. Mana
Ieliktnītis ievietojams no augšas un apakšas
meita nav pati smalkākā,  nav arī apaļa,  bet šobrīd  pampītis ir par lielu un, manuprāt  nav ērti, ka iekšiņa priekšējā  daļā  var izlīst ārā. 





Pasūtīju tieši šo, kā redzams pogas mazāk kā standartā
Vēl viens autiņš kurš paredzēts it kā karstam laikam, bez baltā, biezā audumiņa, tā vietā ar tīkliņu no šī veikala. Šie autiņi kvalitātes ziņā stipri klibo, ļoti plāns audumiņš, vietām irst un pat ar ieliktnīti nav visai patīkams. Arī pogāšana tāda neērta, jo trūkst viena poga, kas nostiprina tuvāk kājām.
Tīkliņš iekšpusē
Ja uztraukums ir par to, ka biezie ir ļoti biezi un mazulim sutīs dupsis karstākajās vasaras dienās, tad droši varu apgalvot ka tā nav. Šie autiņi elpo tik pat labi kā jebkuri citi āra metamie pampīši.

Galā mans favorīts ir  "Simfamily " brends no kura pasūtu arī bambusa ieliktnīšus. Šie mums ir kādi 10gab. autiņu un ieliktnīši  visi no šīs firmas.

Jaundzimušajiem:

YouTube viena no populārākajām firmām ir "Alva". Šī firma ir dārgāka ap 3.50€ gab Iegādājos vienu jaundzimušo autiņu. Tas ir daudz mazāka izmēra, kvalitāte tāda pati kā lielajiem. Šo izmēru var lietot jau no pirmās dienas. Es šo autiņu meitai pirmo reizi uzliku 4 dienā, kad nokrita nabas saite.  Nopirku
Mazā Elīza 4 dienā
komplektā ar mikro šķiedras  ieliktnīti, jo nezināju kādu izmēru īsti vajadzēs. Šajā gadījumā  nenožēloju šo komplekta iegādi. Vien piebilstams, ka  sanāk padārgi un ar vienu autiņu  daudz neko nepasāks. Tā kā bērniņš ātri izaugsmes no šī izmēra jaunus ne pasūtīju,  jo sapratu, kamēr atnāks, vairs nederēs. Tagad, gaidot nākamo apsveru domu vēl pāris iegādāties.
 


Šeit tikai divas podziņas, tas ir par maz!



Otrs mazā izmēra autiņš no firmas kurai nav nosaukums, bet te saite, mūsu plauktā tā arī neiedzīvojās, jo bija mazliet lielāks kā "Alva", ar neērtāku aizpogāšanas sistēmu, pārāk plats ciskās un mēdza tecēt garām.





Vēl viens mazais autiņš no firmas ”Happyflute Newborn” mani ieinteresēja ar to, ka tam nav baltās auduma daļas iekšā. Doma tāda – mainām ieliktnīšus kādas 3reizes pēc kārtas, bet pašu pamperīti noslauka ar mitru drāniņu. Pēc šīm trim reizēm maina gan autiņu, gan ieliktnīti. It kā sanāk, ka āriņas vajadzīgas mazāk kā iekšiņas. Šie man arī īsti neiegājās ikdienā, jo iekšiņas kas paredzētas standarta izmēram ir par lielu, mazās man ir tikai viena un kokvilnas ieliktnīši locītā veidā arī nelikās pārāk ērti lietošanā. Gadījās, ka aizplūst kaut kas garām un tad autiņa gumijiņa tā pat mitra, otrreiz likt vairs negribējās. Arī mulsina tā ūdensnecaurlaidīgā auduma iespēja saskarē ar ādu. Bet, domāju, pareizi sagatavojoties šim autiņu veidam var dot iespēju.

Standarta izmēra autiņus, pareizi sapogājot,  var sākt  lietot, apmēram, no 3 mēnešiem. No sākuma gan liekas, ka mazulis tik smalks un pamperi tos tik liels,  kā tāda bulciņa, bet pierod un nekādu neērtību mazuļa uzvedībā nemanīju.
No sākuma domāju, vai tik manam bērnam nav kustību ierobežojums, jo starp kājām šis autiņš aizņem vairāk vietas kā ārā metamais, bet mazulis kustējās aktīvi un fizisko attīstību tas nekādi neietekmēja. 



Vēl trīs vārdi par ieliktnīšiem.

Ir dažāda veida ieliktnīši. Kā jau minēju - kokvilnas. Tos var iegādāties sākot no 1-5 kārtām jau gatavus apstrādātātus un vienkārši kā auduma gabaliņus. Es iegādājos 5gab 1kārtas ieliktnīšus, bet pat visus piecus liekot vienā autiņā tie neuzsūc tik labi kā gribētos.
Mikrošķiedras ieliktnīši arī ir dažādās kārtās. Man tika komplektā 3 kārtu un priekš mazulīša tas ir gana.

Ikdienā lietoju bambusa ieliktnīšus. Arī šeit ir variācijas gan krāsu, gan formas, gan kārtu ziņā. Esmu izmēģinājusi 5 kārtu ieliktņus ar savilktām un nesavilktām maliņām melnā krāsā. No sākuma domāju, ka saviltā versija būs ērtāk lietojama, jo it kā ieguļas autiņa formā, bet ikdiena tomēr man patīk labāk nesavilktie, jo tos vieglāk pielāgot dažādiem izmēriem.

Pētot šodienas piedāvājumu esmu uzgājusi arī bambusa un mikrošķiedras apvienojumu. Domāju, ka nākotnē varētu kādu pasūtīt un tad arī uzrakstīt savus iespaidus.

        Kāda tad ir ikdiena ar šiem autiņiem?
Kā jau minēju, izmantojam šos autiņus dienās kad dzīvojamies pa māju. Naktīs un garākos ārpus mājas atrašanās  brīžos lietojam  ārā  metamos pamīšus. 
Šī stratēģija radās ar laiku. Mazulim augot mainās laiku intervāli kādos autiņi jānomaina. Sākumā tās bija apmēram 3h, ja nav "darbiņa", nu jau lielākai esot mainām ik pēc 2h.
Tā pat mainās tas, kas autiņā nonāk.

Te, lūdzu, var droši izlaist turpmākās 3  rindkopas, ja vēl neesat gatavs bēbūšbūšanām :)


Neliekot ieliktni kabatiņā
Kad mazulis sākumā ēd mammas pienu vai maisījumu "darbiņš" ir šķidrs un dzeltens kā  saulīte. Šajā periodā autiņa melno bambusa ieliktnīti neliku kabatiņā, bet pa virsu, tā lai saskatās ar dupsi.  Iemesls tam ir  tāds, ka daudz ātrāk mazgājas melnā daļa un tik pat ka nav jāberž. Šajā periodā lielākoties  mazgājām autiņus ar rokām, jo tādu slapju pekuci netīrās veļas grozā negribējās likt.

Kad sākās piebarošana tad viss kļūst mazliet ķēpīgāk.  No šī perioda baidījos, kad par to zināju tikai teorijā, jo no "darbiņu smaržas" un skata man var palikt slikta dūša. Tas nekas, ka mazulis mans. Bet dzīvē nav tik traki. Šajā laikā un turpmāk ieliktnīti likām iekšā kabatiņā. Arī šos autiņus mazgājām ar rokām, mājas veļas ziepes gāja uz "Urrā!. Vīrs zem stiprās dušas strūklas visu aizskaloja un tad tik atliek ar ziepēm izmazgāt. Izcili, ja mājās ir bidē šļūtene tualetē, bet mēs tik ilgi par to domājām un runājām, ka vajadzība pēc tās beidzās.  Tā kā šajā periodā meitai vēdera izeja nebija bieža, dažkārt pat tikai 1 reizi nedēļā  (nesatraucieties, mazā jutās ļoti labi savā ikdienā), tad arī šis mazgāšanas pasākums nebija bieži.

Un nu jaukākais un garākais autiņu lietošanas periods.  Kad mazulis ēd "lielo cilvēku pārtiku" . "Darbiņa" forma nostabilizējas un kļūst stingra. No sākuma kad viss padarīts, ieveļam "darbiņu" podā un nolaižam ūdeni. Pašu pampīti droši var mest veļas grozā un gaidīt nākamo mazgāšanas reizi. Arī tagad, kad "darbiņu" ķeram podiņā, ar rokām,  vairs neko nemazgājam.

Autiņus droši var mazgāt veļas mašīnā 30, 40 un pat 60 C kopā ar citām drēbēm.  Tā pat es tos pēc vajadzības žāvēju veļas žāvētājs. Nekādi izkušanas vai bojājumu draudi nav. Mazgājamos līdzekļus katrs izvēlas pēc saviem ieskatiem, arī te nav nekādu priekšrakstu.


Glabāšana:
 

Katrs atrod savu veidu kā glabāt šos autiņus. Mūsu mājā tie ir glabāti dažādos veidos, bet nemainīgi paliek tas, ka turam tos pa rokai plastikāta grozā. 
 
Ja ir vēlme katru reizi izvēlēties pēc garastāvokļa, glabājam salocītā veidā, bet ne aizpogātā.

Ja mums ātri, ātri gribas visu salikt grozā un miers, tad arī šis kaudzīšvariants ir ļoti ērts
 

Plusi un mīnusi.

Kā jau visās  lietām arī mazgājamiem autiņiem ir savi plusi un mīnusi. Nebūtu godīgi vien slavēt vai arī nopelt. Tā kā jau gadu aktīvi lietoju šos autiņus, uzskatu, ka varu diezgan objektīvi novērtēt to lietošanas priekšrocības un trūkumus.

Plusi:
Cena - šobrīd esmu aprēķinājusi,  ka katru mēnesi ietaupu apmēram 60-64 ārā metamos pampīšus, tas ir, ap15€. Gada laikā ietaupījums ir ap 180€ Ja noņēmu nost šobrīd 62€,  kas ieguldīti šajos autiņos, tad līdz šim ietaupījums ir ap 120€ un tas turpina augt ar katru dienu. Vēl jo vairāk, drīz mums būs otrs mazulis kuram turpināsim šos autiņus lieto.
Vienmēr ir - ka jau minēju, tā kā šos autiņus var izmazgāt un lietot atkal, nekad nebūs brīdis,  kad man nebūs bērnam ko uzvilkt kājās.
Eko šmeko,  dabas mīļotājiem - lai cik nefanātiska es būtu šajā jautājumā, tomēr patīkami zināt, ka pāris kg atkritumu katru mēnesi es radu mazāk kā tas būtu iespējams. Arī mazuļiem,  kuriem ir jūtīga āda pret ķīmiskām būšanām šī varētu būt laba alternatīva.
Viens autiņš, vairāki izmēri - lielais pluss ir tas, ka standarta autiņš aug līdzi bērnam un to var pielāgot gan smalkākiem,  gan ne tik smalkiem bērniem un lietot jau no 3 mēnešu vecuma  līdz pat brīdim, kad apgūta podiņmācība.
Mēnešbilde, kurā autiņš zem kleitiņas redzams
Izskats - kā jau minēju šie autiņi tiešām ir glīti. Tiem ir ļoti plaša apdrukas izvēle un katrs var atrast savai gaumei tīkamus autiņus. Jauki arī ir tas, ka var iegādāties  gan izteiktus meiteņu un puišu dizainus, bet ir arī ļoti  daudz dažādu apdruku, kuras derēs gan vienam, gan otram, līdz ar to var domāt par tālāko nākotni, ja plānojam vairāk kā vienu mazuli.

Nododami tālāk - šos autiņus  nonēsāt tiešām ir sarežģīti.  Esmu redzējusi  autiņu kolekciju, kurus diendienā, neizmantojot nevienu ārā metamo autiņu ir nēsājuši 3 bērni pēc kārtas un tie tik un tā izskatās kā jauni. Ja kādam ir aizspriedumi par higiēnas  jautājumiem, tad zināms,  ka šos autiņus var izmazgāt  arī karstākos ūdeņos un vienā no lekcijām jaunajiem vecākiem kāda pediatre minēja, ka bērnam ir daudz labāk nēsāt kāda cita mazuļa drēbes tās mikrofloras dēļ,  kā pilnīgi jaunu apģērbu  no fabrikas. Tā nu katrs var domāt pats, vai piekrist šim apgalvojumam, bet jebkurā gadījumā  ir tālākas realizācijas iespējas atdodot, pārdodot,  iemainīt u.t.t.
Kreisā puse - 1gadu lietots aktīvi, laba puse - pilnīgi jauns. Kā redzams lielas atšķirības nav, vien tas, ka baltums vairs nav tik žilbinošs, jo nemazgāju veļu ar ēdelīgiem līdzekļiem.

Mīnusi:
Biežāka maiņa - salīdzinot ar  ārā metamajiem pampīšiem šie ir jāmaina daudz biežāk. Dienā sanāk ap 5 mainīšanas reizēm.
Veļas mazgāšanas biežums - te nu katrā ģimenē pati labi zina cik bieži veļa tiek mazgātava viņu mājas. Pirms mums piedzima mazulis, dzīvojot divatā  mēs mazgāja veļu 1 reizi nedēļā.  Pēc mazuļa ienākšanas šajā pasaulē tās ir 2 reizes nedēļā.  Te nu autiņi gan vēl nebija vainīgi un, domāju, ka no 8-10 mazgāšanas reizēm mēnesī tikai 1 veļas mašīna būtu pilna autiņu, līdz ar to tā nauda mazgājot noteikti nesasniedz 15€ kurus, kā minēju, ietaupu uz ārā metamajiem pampīšiem.
Smaciņa - tā nu, manuprāt, ir lielākā bēda. Ja ārā metamos pamīšos  ir viss kas iekšā, lai tos visu dienu nēsājot neviens neko nesaostu,  tad šajā gadījumā tā nav. Un tieši smaciņa  ir tā kas ik pēc pāris h man dod ziņu, ka laiks mainīt autiņu. Tas arī ir iemesls kādēļ īsti nevēlos ar šiem autiņiem doties tālākās pastaigās. Kad braucām ar bērnu uz  peldēšanas nodarbībām pāris reizes liku šos autiņus, bet kā jau tas varēja būt, līdz nodarbībām viņa jau bija pārspējusi pačurāt un man bija neērti par šo smaciņu kamēr viņu pārģērbtos peldēšanai. Šis iespējams  arī ir punkts, kas katrai mātei liks justies citādi un, varbūt, kādai tas nemaz neuztrauks.
Noplūdes  - ir bijuši tādi aktivitātes periodi, īpaši līšanas un rāpošanas laikā, kad bērnam kustoties kaut kas aiziet garām. Un tad, pat negaidot tās pāris h ir jāmaina gan autiņš, gan pārējās mitrās drēbes. Kad mazulis sāk staigāt šī bēdiņa gadās tikai tad, ja pati nenofiksēju mainīšanas laiku un autiņš tika pārpildīts. 
Sākotnējais ieguldījums -  lai gan arī ārā metamie autiņi prasa sākotnējus ieguldījumus tie ir mazliet mazāki. Ja sāk ar 5gab komplektu tie varētu būt vidēji 22€ un tie jāpasūta  laikus, jo nav pieejami tuvāko veikalu plauktos.
Pēdējo kā mīnusu varētu minēt lielā "darbiņa" neērtību ārpus mājām, ja kāds nolemj šos autiņus  izmantot diendienā bez ārā metamajiem autiņiem. Man tā vēl nekad nav gadījies, bet mājās apstākļos jau var nojaust, ka uz ielas šī veida ķēpiņa nebūt nebūtu jaukāka, jo tā kaut kur jā izskalo, vai jāieliek un jāturpina nēsāt līdzi.


Tā nu esmu mēģinājusi apkopot visu derīgo pieredzi un ļoti  ceru, ka tā ir gana   objektīva, skaidrs un noderīga, lai arī jūs varētu izlemt vai vēlaties izmēģināt šo produktu.
 

Vēl ielikšu pāris noderīgas saites, kur un ko var iegādāties no iepriekš minētajām lietiņām. Tālākais jau paliek katra paša ziņā :)
Simfamily autiņi
Simfamily autiņi komplektos
Mumsbest autiņi
OhBabyKa autiņi
AnAnBaby autiņi
Autiņi jaundzimušajiem
Autiņi ar maināmiem ieliktnīšiem
Bambusa ieliktnīši
Jaunie ieliktnīši ar dažādām kartām
Ūdens necaurlaidīgie maisi

Video pamācība kā standarta autiņu pielāgot jaudzimušajam


Ja vēl rodas kādi jautājumi, vienmēr priecāšos palīdzēt, cik nu tas ir manos spēkos un ja kādam vēl nav zināms kā iepirkties aliexpress.com vai ebay.com tad arī šeit ir noderīga informācija.

Priekš sevis šī ,nu jau, gandrīz  pusotra gada laikā kurā esmu mamma esmu sapratusi, ka jāmīl sevi ļoti, ļoti, lai cik grūti dažkārt tas arī būtu. Ir dienas, kad ikdienas vientuļā rutīna nomāc un gribas kaut kur izrauties, vai vienkārši mieru un tad šādos brīžos mēdzu sevi mīlēt atliekot arī visus mazgājamo autiņu mainīšanas darbus un ļauju mazajai dzīvoties ar parasto pampi. Es tās saucu par pampīšbrīvdienām un tas palīdz.
Atrodiet arī jūs veidu kā sevi mazliet palutināt un leposies ar sevi, jo tomēr esam Supermammas!