pirmdiena, 2016. gada 23. maijs

NR.3 Konfekšu pušķis - kūka

Turpinot šī mēneša tēmu, konfektes, dāvanas, svētki...
Šoreiz doma gatavot konfekšu kūka, beigās gan mazliet vairāk pušķis, bet idejai derēs :)


1. Jau atkal  izgriežam kartona pamatus, šoreiz divus un divus kreppapīra apļus, vienu tieši tādā izmērā kā kartons, otru lielāku. Pielīmējam kartonam, vienu pusi, lielākajam apli ar līmes zīmuli, lai izveidotos gluda, skaista apakša. Sagriežam maliņu, mazās "ķepiņas" pielīmējam ar karsto līmi, pa virsu līmējam mazāko no kreppapīra apļiem.
2.Otram kartona aplim izgriežam vidu. Aplīmējam izmantojot karsto līmi (uzklājam to tikai pašā sakuma un nobeigumā, pa vidu tā pat papīrs labi turas).
3. Līmējam rišas, bagātākam skatam izmantojam 2 kārtas.
4. Līmējam konfektes - pieskatām uzrakstus, zīmējumus (lai gan pirmai kārtai var arī neiespringt, jo pa virsu līmēsim otru pali ar cauro vidu). Ja ir velēšanās konfektes var līmēt 2vos stāvos, tad būs bagātīgāk.

 
5. Līmējam apli ar caurumu, cik precīzi varam.
6. Salīmējam vidū konfektes - simetriski, tik cik salien :)
7. Līmējam konfektes uz kartona maliņas, atstājam vietu rotājuma, vai aizlīmējam visu un liekam akcentu vidū, kā pašam tīk.

P.S. Rotājumam var izmantot mākslīgos ziedus, papīra ziedus, vai kaut ko pavisam neklasisku, piem., ja taisām vīrietim kūku, neliekam rišas, salīmējam skrūves, vai vēl nez ko citu. Var mazu dāvaniņu kastītē iepakotu pielīmēt. Vārdu sakot, izmantojam iztēli un savu radošo garu.

Citu gadu veikums:



Šeit netiek izmantots kreppapīrs, bet dāvanu iesaiņojamais papīrs, arī konfekšu iepakojums nostrādā savu lomu :)






Mazas un lielas dāvanas bērniem un želejas konfekšu mīļiem - izmantots iepriekšējais princips.

NR.2 Tējas pušķis


Jau atkal ir pienācis laiks, kad jāķeras klāt kārtējām dāvanām, un, protams, ka paštaisītām.
Šoreiz jauks tējas pušķis vēl jaukākai dāmai :)


1. Izgriežam no kartona pamatni, tik lielu, cik lielu gribam pušķi (jārēķinās, ka klāt vēl nāks kreppapīra riša, tā ka ar diametru pārspīlēt nevajag). Tā pat izgriežam kreppapīra apļus, vienu tik pat lielu ka kartona pamatni, vienu par apm. 4cm lielāku
2.  Kartona vienu pusi noklājam ar līmi, izmantojot līmes zīmuli, ja izmanto karsto līmi, cauri spīd līmes spirāles pleķi, līmējam virsū lielāko apli. Ar šķērēm veicam iegriezumus uz apli, līmējam klāt "ķepiņas" otrā pusē (tagad vajag izmantot karsto līmi, savādāk neturēs).
3. Virsū, lai noslēpu nesmukumu līmējam otru t.i. mazāko apli. Šī būs tā puse uz kuras būvēsim konstrukcijas:)
4. No kreppapīra izgriežam rišu, vienu tās malu sakrokojam izstaipot papīru. Līmējam klāt.
5. Sākam veidot konstrukciju. Cukur vispirms (simetriski), starp tiem pielīmējam tējas paciņas tā, lai paliek, apm., 1,5cm līdz rišas malai. (Kā redzams bildēs, tēju nepielīmēju, darīju to beigās, jo sapratu, ka kompozīcija pazūd, tā ka labāk to darīt uzreiz, lai nav jāpiņķerējas).
6. Pielīmē galveno tējas apli, apm., 3cm no rišas (tā lai veidojas divas skaidri redzamas tējas kārtas). Līmējam mazu rišiņu virs tējām.
7. Vidiņu var veidot dažādi - vieglākais veids - līmēt trifeles (6gab) ar dibentiņiem uz augšu veidojot puķi. Šoreiz izmēģinām jaunu veidu - marcipāns (tik pat labi varētu būt jebkura cita lielkonfekte. Lai vieglāk būtu veidot pēdējo tējas kārtu, kas šajā gadījumā ir nepieciešama lieku cukuriņus, kas veido tik pat augstu paaugstinājumu kā batoniņi.

 8. Atkal maza rišiņa.
9. Tējas paciņai pielīmejam stūrus tā, lai veidotos trijstūrveidīga apakšēja mala.
9. Kompozīcijas vidū veidojam pēdējo tējās apli (apakšējās malas jauki sakļaujas).
10. Vidu var rotāt ka pašam tīk, izmantoju kreppapīru, lai izveidotu ziedinu un ielieku vidū pērlīti. Ar pērlītēm izrotāju pušķa rišiņas.
11. Rokturis - taisnstūra kartona gabalu (4cm platumā) notin ar kreppapīru, galus noloka, pielīmē ar kārtīgu daudzumu karstās līmes.
Mana pieredze rāda, ka šāda tipa rokturis ir daudz ērtāks gan izgatavošanai, gan lietošanai, kā klasiskie uz kāta.

P.S. Ja procesā saprot, ka kāda riša par īsu, droši zem tās var palīmēt klāt vēl vienu rišas kārtu, tā pat ar tējām, ja redz, ka kaut kas nav redzams, pieliekam klāt.
Kopā man bija nepieciešama viena kaste tējas  (2paciņas palika pāri) un, apm., 20-25cukuriņi.


Iepriekšējo gadu pušķi: