ceturtdiena, 2013. gada 13. jūnijs

Kā ierakstīt DVD disku

 

  DVD un Es



Gribu pavēstī, ka beidzot man arī ir sācies atvaļinājums.

Patiesībā, pat jūtos šo atvaļinājumu nopelnījusi, jo darbs, kurā strādāju nav joka lieta.

Vēl pirms es aizbraucu uz pēdējo sesiju augstskolā, dzīvoju ar vienu kāju, vai drīzāk prātu vasarā. Tik ļoti jau paspēju nogurt pa šo mācību gadu. Bet nu viss ir beidzies un manos plānos ir doties atpūsties uz Ventspili (kā gāja, pastāstīšu, kad atgriezīšos).


Šoreiz sāku rakstīt, jo, jau kuro reizi atrodos bezpalīdzīgā stāvoklī saistībā ar datorlietām.

Viss sākās dienā, kad vēl biju Liepājā uz pēdējo sesiju. Mana krustmāte man palūdza brālēnam(6gadi) ierakstīt diskos multfilmas. Protams, ka piekritu, bet kad atbraucu mājās sapratu, vai drīzāk atcerējos, ka es nemāku diskus ierakstīt.  Vienu reizi, kaut kad ļoti sen tētis man rādīja kā to dara, bet man ir īsa atmiņa, it īpaši uz darbībām, kuras izmantoju ļooti reti.


Viss jau būtu labi, pajautāt var vēlreiz, bet mans tētis ir ārzemēs un tieši tagad, kad man vajag nav mājās.  Noskaidroju, ka viņš atgriezīsies ap 2viem naktī (mocīt cilvēku pēc tik gara ceļa un tik vēlu nav pieņemami – manuprāt), bet jau nākamajā dienā man no rīta jākāpj autobusā un jābrauc uz Ventspili. „Ko darīt!?!” (ja kāds ir dzirdējis ierakstu „Vinnijs Pūks un viņa draugi”, sapratīs, kā šī replika skan :D) Diemžēl man nav neviena cita, kam palūgt palīdzību un šoreiz vērsties pie youtube kaut kā negribas.


Ak kā man paveicās un tēta aprēķini bija maldīgi, mājās viņš bija pirms pusnakts. Apbruņojos ar pildspalvu un lapiņām gāju pierakstīt katru soli, kas jāveic ierakstot DVD disku. Vienu man ierakstīja, parējos pati līdz pus3jiem naktī rakstīju (kopā 8 DVD).

Tā kā veiksmīgi esmu apguvusi šo zināšanu – Kā ierakstīt DVD, nolēmu nebūt savtīga un padalīties. Nekad nevar zināt, vai vēl kādam nenoder šāda informācija

Tātad:


1.  Jāielādē, vai jāatrod savā datorā programma Nero Burning RO


2.  Jāuzklikšķina uz šīs programmas ikonas


3. Kreisajā pusē augšā parādās lodziņš ar izvēli cd vai dvd, izvēlamies dvd


4. Zem mazā lodziņa ir vairāki ierakstīšanas veidi – meklējam DVD – ROM (ISO). Ja zini, ka fails, ko ierakstīsi ir lielāks par 2GB, tad meklē DVD – ROM (UDF)


5. Labajā pusē spied pogu   ” New”


6. Kreisajā pusē augšā atkal iespēja izvēlēties kāda veida ierakstu veiksi – Blu – ray, DVD, CD izvēlamies DVD


7. Labajā pusē apakšā izvēlamies cik ietilpīgs disks mums ir. Man bija 4,7GB


8. Un tagad pats vieglākais – labajā pusē automātiski ir atvērusies kāda no tava datora mapēm. Atrodi kur tev ir filmas un pa vienai vel uz kreisās puses lodziņu. Kad apakša redzi paradāmies dzeltenu, vai sarkanu krāsu, filmām nav vietas kāda jāņem ārā ( labais klikšķis uz peles un remove). Svarīgi, lai apakšā būtu tikai zaļā krāsa, ja ne, tad iespējams daļu no sava ierakstītā faila neredzēsi.


9. Vari nomainīt garos nosaukumus uz sev tīkamākiem tikai OBLIGATI jāatstāj beigās .avi, ja tev filma ir ar nobeigumu .mcv iespējams DVD aparāts viņu nespēs saskatīt, datorā skatīties var


10.  Ja pašā sākumā vēl neesi ielicis disku, tad vari to izdarīt tagad. 


11.  Labajā pusē nospied Burn now


12.  Kad disks iznāk ārā darbs ir pabeigts – vari baudīt sava darba rezultātu



Vēlams ierakstīšanas laikā neko citu pie datora nedarīt, lai gadījumā nesanāk ziepes.


Izskatās traki 12 soļi, bet patiesībā iet ļoti ātri. Ilgākais ir pats ierakstīšanās process. Tā vien uzmācās kārdinājums interneta ielīst, bet labāk nevajag. Palasi žurnālu, vai padari ko citu JTā kā ierakstīju 7 DVD domāju, ka atcerēšos ilgi, kā tas jādara.

P.S. Bildes ir manas, ne pārāk labi fočējas ekrāns, bet ja google uzraksts nero burning rom, tad var redzēt glītākas:)



Ceru, ka noderēs un lai veicas!!!